ADA SOĞANI (SCİLLAE BULBUS)

(Ayı soğanı, Beyaz soğan)


İÇİNDEKİLER: •Tanen »Şekerler «Organik asidler «Müsilaj •Kalsiyum oksalaT

YAN TESİRİ: Tazesi zehirlidir.

TELAFİSİ: Ada soğanı pişirilerek kullanılır.

ŞİFASI:

1) Kalp kuvvetlendirici: Pişmiş ada soğanından 10 gr., oğul otu gr., kediotu 20 gr. karıştırılıp kaynatılır ve balla tatlandırılarak 1 ’ çay bardağı içilir.

2) Romatizma: Pişirilmiş ada soğanı ile romatizmalı yerler n yapılır.

3) Kulunç ağrıları: Pişirilmiş ada soğanı ile kulunç ağrılarının yerlere masaj yapılır.

❖ TAVSİYE: Ada soğanı normal soğana benzer. Baharatçılarda kolaylıkla bulunur. Pişirerek kullanınız, haricen kullanınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar