ÇAKAL ERİĞİ (DAĞ ERİĞİ, YABANİ ERİK) FAYDALARI YARARLARI






ÇAKAL ERİĞİ (PRUNUS SPTNOSA)

(Dağ eriği, Yabani erik)

İÇİNDEKİLER: »Niinlgjikozit »Flavonglikozit »Açı madde »Tanen »Organik asidler »C Vitamini »Şeker »Tanen »Elma asidi

YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur.

ŞİFASI:

1) İshal kesici: Çakal eriği, meyvesi kaynatılıp içilmeye devam edilir. İçinde tanen Olduğu için ishali çok çabuk keser.

2) Kabızlık: Çakal eriği çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilir.

3) Toksin atıcı: Çakal eriği meyvesi ve yapraklan kaynatılıp tatlandırılarak içilirse vücudu terletip zehirli maddeleri dışarı attırır.

4) Anne sütünü artırıcı: Çakal eriği kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

5) Kan temizleyici: Çakal eriği çiçeği ve yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

6) Anjin: Bademcik iltihabı: Yapraklan kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

7) Kalp kuvvetlendirici: Çakal eriği meyvesi çiçekleriyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir

8) Mide yanması, gastrit: Çakal eriği marmelatı ve kaynatılıp balla tatlandırılarak şurubu mideye iyi gelir.

9) İştah açıcı: Çakal eriği meyvesi kaynatılıp balla tatlandırılıp yemeklerde içilir.

10) Kanlı basur: Çakal eriği kaynatılıp balla tatlandırılarak aç kanuna içilir.

♦♦♦ TAVSİYE: Çakal eriği, ekşi bir meyvedir. Dağ eriği olarak dâ bilinir . Limon ve sirke yerine yemekleri tatlandırmak için kullanılır. Meyve olgunlaşınca marmelatı yapılabilir: Midenin dostudur. Meyvesi kabız yaptığı halde çiçekleri kabızlığı önler. Çakal eriği aynı zamanda ergenlik sivilcelerinin merhemidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar